Helsingin Sanomat: Aurinkoenergiaa katon tarkkuudella

| Media

Lainaus Helsingin Sanomista:

”Jokainen voi katsoa kartalta, missä kohdassa kodin katolla on paras paikka aurinkopaneelille, lupaa Sun Energian toimitusjohtaja Antti Rousi. Vuoden ikäinen yritys on edennyt nopeasti ideasta toiminnaksi. Espoolaisyritys aikoo lisätä karttapalveluunsa 1,5 miljoonan suomalaisen rakennuksen tiedot vielä tänä vuonna.

Nyrkkisääntö aurinkopaneelien sijoittamisessa on, että eteläiset kattopinnat ovat parhaita, mutta näin ei ole aina. ”Siellä voi olla varjostustekijöitä, joita ei ole otettu huomioon”, Antti Rousi sanoo. Hän esittelee veljensä Tapani Rousin kanssa demoa, jossa rakennuksen kattopinnan eri kohdat loistavat sitä kirkkaammin, mitä paremmin ne voivat tuottaa aurinkoenergiaa.

Sun Energia käyttää Maanmittauslaitoksen kaikille avointa laserkeilausaineistoa, mallintaa rakennukset ja tuottaa tietoa kannattavuudesta ja muutoksista vuoden eri aikoina. ”Tarkoitus on, että jokainen suomalainen voisi helposti käydä katsomassa oman tai naapurin rakennuksen tiedot ja nähdä, miten kannattavaa paneelien asentaminen on”, Tapani Rousi kertoo.

Vastaavanlaisia palveluita on hänen mukaansa Yhdysvalloissa, mutta ei juuri muualla. Idea yritykseen syntyi, kun Espoon kaupungilla työskennellyt Antti Rousi laati aurinkoenergia- ja lämpökarttoja. Hän huomasi, että kartat olivat vajavaisia ja niiden tekeminen vei paljon aikaa. ”On omituista, että aurinkoenergiainvestointeja on tehty maailmassa sokkona. Saksassakin paneelit olisi voitu sijoittaa energiatehokkaammin, jos kaikki kohteet olisi analysoitu. Paneeleita on lätkitty kattopinnoille, joiden on arveltu jollain lailla soveltuvan aurinkoenergian tuotantoon”, Antti Rousi sanoo.

Veljekset sanovat, että liikeideaa olisi viety eteenpäin myös ilman innovaatiotoimintaa edistävän Tekesin tukea, vaikka työ ei olisi silloin edennyt yhtä nopeasti kuin nyt. Tänä vuonna esiteltävän palvelun tavoite on tehdä energiasta kiinnostavaa muulloinkin kuin sähkölaskun saapuessa.

”Yritämme tehdä energian näkyväksi”, Antti Rousi sanoo.”

http://www.hs.fi/talous/a1440817460963


Asennetun aurinkosähkön määrä Suomessa kolminkertaistunut vuoden aikana

22.06.2017

Sun Energia kertoo, kannattaako aurinkosähkö juuri sinun katollasi! Siirry tästä rakennuskohtaiseen aurinkoenergialaskuriimme Energiavirasto on kerännyt sähkön jakeluverkkoyhtiöiltä Suomessa sähköv...

Palvelussamme nyt 4.188.405 suomalaisen katon aurinkoenergiatiedot Hangosta Rovaniemelle

08.12.2016

Hieman aurinkoa pimeään joulukuuhun!! Lisäsimme rapiat 1,5 miljoonan rakennuksen aurinkosähkötiedot palveluumme. Nyt 4.188.405 suomalaisen katon aurinkoenergiatiedot Hangosta Rovaniemelle ovat näht...

Myytkö paneeleita?

Upota laskurimme sivustollesi. Tarjoa asiakkaillesi työkalu päätöksentekoon. Personoi asiakaskokemus yksilöllisellä tiedolla hänen omasta rakennuksestaan. Anna asiakkaasi vaikuttua. Kerää liidit.
Alk. 49 €/kk

Tilaa laskuri sivustollesi

Yhteystiedot

Sun Energia Oy
+358 50 5939555
info@sunenergia.com

PL100
02101 Espoo

| |